SmaakMakers Tour bestaat 2 jaar en wie jarig is, trakteert!

Met SmaakMakers Tour bezoek je in 1 middag 4 Utrechtse smaakmakers verspreid door de stad. Restaurants van lokale ondernemers die bijzondere plekken hebben gecreëerd waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes. Zonder deze smaakmakers geen SmaakMakers Tour.


Niet alleen restaurants zijn smaakmakers, smaakmakers zijn er in vele soorten en maten: van de perfecte latte bij je favoriete koffietent, een stomend hete lemper bij de Toko, dat smakelijke biertje van een lokale brouwer tot een potje Utregse jam geproduceerd door de dames van Twisted Jams. Utrecht barst van de smaakmakers! Twee jaar touren vieren we dan ook graag met een selectie van die Utrechtse smaakmakers —>

 

Ga deze zomer op Tour en ontvang een tas lokaal lekkers!

Hoe? Ga voor 21 september 2019 op pad met SmaakMakers Tour en boek met code SMT2JR

 

IK GA OP TOUR EN ONTVANG EEN TAS LOKAAL LEKKERS*

 

* Wanneer je gebruik maakt van de actiecode verklaar je dat je bekend en akkoord bent met de voorwaarden van deze actie.


Leuk dat je benieuwd bent naar de inhoud van de tas

 

Hieronder vind je de zes producten die in de tas zitten: stuk voor stuk lekkers uit Utrecht en omgeving.
Wat ons betreft een perfect cadeau om 2 jaar SmaakMakers Tour mee te vieren.

 

Siroop – Roze Bunker

De fruitslagers van Roze Bunker brouwen siropen, ontworpen als smaak-systeem. Zij doen dit door gebruik te maken van logisch fruit en verse kruiden. Een explosie van smaak die te gebruiken is als basis voor veel verschillende toepassingen.

De Aardbei-Hibiscus siroop wordt gemaakt aan het begin van de zomer: als koning Aardbei op zijn zoetst is. Hij wordt ontkroond door de fruitslager en krijgt een nieuw hoofddeksel: de hibiscus. De hibiscus breekt het zoete van de aardbei en geeft een volwassen karakter aan de siroop zonder een mond vol aardbei te verliezen.

rozebunker.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaas – Kazerij Stalenhoef

In de uniek ingerichte Kazerij kunnen kaaskoppen hun hart ophalen. Verscholen achter een monumentale gevel bevindt zich een schatkamer aan kaas en andere lekkernijen. De Kazerij  is gelegen in het museumkwartier, aan de oudste winkelstraat van Utrecht: de Twijnstraat.

In de tas Utrechts Oud: een originele boerenkaas bereid met verse, rauwe koemelk. Daar waar de stad eindigt en het groen begint, wordt Utrechts oud gemaakt. Daarna in alle rust 2 jaar gerijpt.

Twijnstraat 67, kazerij.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jam – Twisted Jams

De dames van Twisted Jams maken Utregse jams, chutneys en relish van tweedekans fruit en groente. Te groot, te klein, te krom of gewoonweg te lelijk voor de verkoop. Veel groente en fruit belandt in de afvalbak, terwijl een kromme paprika net zo lekker smaakt als een rechte. Dat goed voedsel weggaat is natuurlijk te twisted voor woorden!

In de tas tweedekans jam in een verrassende combinatie. Om te combineren met vlees, vis en kaas. Kijk snel welke smaak je hebt en laat je verrassen!

twistedjams.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bier – vandeStreek

Begonnen als twee Utrechtse broers die maandelijks bij elkaar kwamen om te brouwen en nu groeiende tot een serieus team van biergekken waarbij nieuwe smaken en technieken energie geven – net zoals het perfectioneren van de vaste bieren. Dat alles vanuit de Utrechtse brouwerij die ze beschouwen als hun speeltuin waar ze nog láng niet zijn ‘uitgespeeld’.

In de tas de Playground IPA: een alcoholarm bier met smaak! Deze IPA is gebrouwen met 5 soorten Amerikaanse hop. Hierdoor ruik en proef je wél de smaken van citrusvruchten, tropisch fruit en aangename bitterheid, maar kun je na het drinken nog veilig in de auto stappen.

vandestreekbier.nl via De Bierverteller – Twijnstraat 47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koffie – Nordkapp Coffee

Sinds 2015 bestaat de Nordkapp Coffee branderij. Jasper brandt wekelijks de lekkerste koffiebonen in zijn branderij in de VechtclubXL aan de Europalaan in Utrecht.

In de tas capsules met koffie gekocht van Juan Pablo Argote uit Colombia. Een prachtige koffie en een voorbeeld van een koffieboerderij waar men constant bezig is met vernieuwing en verbetering. Deze capsules zijn het lekkerst als Lungo.

nordkappcoffee.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koek – De Koekfabriek

Koek van de Koekfabriek is ambachtelijk, vers en overheerlijk! En met liefde gemaakt door bijzondere koekenbakkers; bakkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De koek van de Koekfabriek is niet alleen sociaal, het wordt ook ambachtelijk geproduceerd en vers geleverd vanuit de stadsbakkerij aan de Schoutenstraat.

In de tas een heerlijke koekjesmix met oa dondersteentjes, havermout/gember koek en cantuccini. Let op: niet glutenvrij. Alle ingrediënten zijn te vinden aan de onderkant van de verpakking.

Schoutenstraat 7, dekoekfabriek.com

 

IK GA OP TOUR EN ONTVANG EEN TAS LOKAAL LEKKERS*

 

*Vergeet niet de code SMT2JR in te voeren tijdens het boeken.
Wanneer je gebruik maakt van de actiecode verklaar je dat je bekend en akkoord bent met de voorwaarden van deze actie.