• Hier vind je antwoord op al jouw vragen over de Tour

  Veelgestelde Vragen

 

 

De volgende hoofdonderwerpen worden in onderstaande volgorde besproken. Wanneer je op een bepaald hoofdonderwerp klikt, ga je direct naar het desbetreffende onderwerp.

 

 1. Over SmaakMakers Tour 

 2. Eten & Drinken 

 3. Startlocatie & Vervoer 

 4. Fietsen door Utrecht 

 5. Boekingsbevestiging & Tickets 

 6. Aanpassen & Annuleren van je boeking 

 7. Overige vragen & Contactinformatie 

 


 

1. Over SmaakMakers Tour

 

Wat is een SmaakMakers Tour?
Een SmaakMakers Tour is een tour waarbij je een selectie van bijzondere restaurants van de stad leert kennen (de smaakmakers). Je gaat op de fiets op pad en maakt 4 stops verspreid door Utrecht. Bij elk van de restaurants proef je een heerlijk gerecht begeleidt door een drankje (alcoholisch en non-alcoholisch). En om er een echte beleving van te maken, volgt er bij elke smaakmaker een toelichting over het restaurant, gerecht en drankje. De wijze van de toelichting is afhankelijk van het feit of je zonder of met host gaat Touren.

 

Hoeveel kost een SmaakMakers Tour per persoon?
We bieden 2 Tours met 2 verschillende prijzen. De Tour zonder host kost € 49,- Wil je op pad met een groep onder leiding van een host? Neem dan contact met ons op voor een op maat gemaakt voorstel. Klik hier voor meer informatie over de verschillende Tour opties.

 

Geen fiets in Utrecht? Geen probleem! Als je tijdens het boeken aangeeft dat je gebruik wilt maken van een huurfiets dan regelen wij dat verder voor je! De huurfiets staat dan voor de Tour op je te wachten bij fietsverhuur bedrijf Laag Catharijne in Utrecht centrum. Omdat het fietsverhuur bedrijf op zondag gesloten is, bieden we op die dag een andere optie.

 

Wat is er inbegrepen in een Tour?
De basis van elke Tour is hetzelfde:

 

 • Een kennismaking met 4 bijzondere Utrechtse restaurants op 1 middag
 • 4 lekkere gerechten (dieetwensen en allergieën kunnen tijdens de boeking worden doorgegeven)
 • Én 4 bijpassende drankjes (standaard met proefglazen alcohol en een non-alcoholisch drankje, kan tevens volledig non-alcoholisch)
 • Een toelichting bij elk restaurant over het concept, gerecht en drankje
 • Een fietstocht door verschillende wijken en het centrum van prachtig Utrecht (tocht van circa 14 km)
 • En last but not least; een gezellige en smakelijke ervaring!

 

Maar: zoveel mensen, zoveel wensen! Om voor jou de meest geschikte Tour te kunnen organiseren, bieden we 2 verschillende Tour opties. Welke kies jij?

 

Hoe laat begint de SmaakMakers Tour?
Alle Tours starten om 13.00 uur. Als je gebruikt maakt van een huurfiets start de Tour iets eerder omdat je je fiets voor aanvang van de Tour ophaalt bij het fietsverhuur bedrijf waar we mee samenwerken. Fietsverhuur bedrijf Laag Catharijne ligt op 5 minuten loopafstand van Centraal Station Utrecht en om de hoek van parkeergarage Hoog Catharijne. We adviseren je om uiterlijk 12.30 uur de fietsen op te halen. Alle informatie rondom het huren van fiets en de bereikbaarheid van de startlocatie ontvang je van ons per mail.

 

Tot hoe laat duurt de SmaakMakers Tour?
De Tour duurt tot ongeveer 17.00 uur. 

 

Hoe vaak wordt de SmaakMakers Tour georganiseerd?
Klik hier voor de agenda.

 

Welke restaurants doen er mee?
SmaakMakers Tour bezoekt een selectie Utrechtse smaakmakers. Bijzondere restaurants die heerlijke gerechten en drankjes serveren en een echte beleving neerzetten. Hier vind je meer informatie over welke restaurants zich hebben aangesloten als Utrechtse smaakmaker. Welke restaurants we bezoeken verschilt per keer.

 

Gaat de tour door bij slecht weer?
In principe gaat de Tour bijna altijd door. Het lijkt wellicht niet altijd zo, maar in Nederland regent het gemiddeld maar acht procent van de tijd dus over het algemeen zijn de meeste tours vrij van neerslag.

 

Toch zitten er van die dagen tussen dat het niet meer stopt met regenen / sneeuwen / hagelen. Om een buitje is prima heen te plannen, maar een dag dat het met bakken uit de lucht komt is het niet leuk rondfietsen. In de winterperiode kan het daarnaast sommige dagen ook glad zijn op de weg. In dat geval overleggen we graag een nieuwe datum; doel van elke Tour is om er een gezellige en smakelijke middag van te maken en dat lukt net wat beter zonder continue regen.

 

Als een Tour door SmaakMakers Tour zelf wordt geannuleerd, krijg ik dan mijn geld terug?
Als de tour vanuit SmaakMakers Tour wordt geannuleerd zullen wij contact met je opnemen om te kijken of er een andere datum kan worden afgesproken. Mocht dit niet lukken dan wordt het bedrag uiteraard geretourneerd.

 

Waar vind ik de algemene voorwaarden van SmaakMakers?
Die vind je hier en je kunt altijd vanuit de site (in de footer) naar de algemene voorwaarden door klikken.

 

Wat als ik niet tevreden ben over de kwaliteit van de tour, de gerechten of de drankjes.
SmaakMakers Tour doet er alles aan om een zo smakelijke en prettige beleving als mogelijk te organiseren. Echter: over smaak valt niet te twisten. We sturen na afloop van de tour een enquête en daarop kun je aangeven wat je van alle aspecten vond. Mochten we nou merken dat een bepaald restaurant of gerecht voortdurend geen goede beoordelingen ontvangt, dan zullen we hier actie op ondernemen. Aangezien de kosten al gemaakt zijn, kunnen we in geen geval geld retourneren.

 


 

2. Eten & Drinken

 

Ik ben allergisch voor bepaalde producten. Hoe geef ik dit door?
Tijdens het bestellen van je ticket(s) kan je allergieën doorgeven. Wij geven dit dan door aan de restaurants en zij zullen hun best doen aan je wensen te voldoen. Mocht dit nu niet lukken, dan nemen we tijdig contact met je op.

 

Zijn er ook vegetarische / vegan mogelijkheden?
Ja absoluut! Als je tijdens het boeken van je ticket(s) doorgeeft dat je vegetarisch of vegan eet, geven wij dit door aan de restaurants.

 

Ik drink geen alcohol / ik ben zwanger, kan ik ook non-alcoholische drankjes krijgen?
Uiteraard! In dat geval kun je in het boekingsproces aangeven dat je geen alcohol drinkt. Je krijgt dan heerlijke, bijpassende non-alcoholische drankjes.

 

Hoeveel alcohol wordt er geschonken?
Tijdens de SmaakMakers Tour worden vier restaurants bezocht. Aangezien de Tour op de fiets plaatsvindt, veiligheid voorop staat en we ons graag houden aan de officiële regels, zullen de restaurants die alcohol schenken werken met proefglazen. Dit zal voldoende zijn om te kunnen genieten van de combinatie van gerecht en drankje. Tevens schenkt één van de restaurants een non-alcoholische cocktail.Zijn alle gerechten en drankjes inclusief?
Elk restaurant serveert een heerlijk gerecht en een begeleidend drankje. De alcoholische drankjes schenken we in het formaat van een proefglas. Water wordt bij elk restaurant gratis aangeboden. 

 


 

3. Startlocatie & Vervoer

 

Wat is de startlocatie van de Tour?
Naam locatie: restaurant Camping Ganspoort. We verzamelen bij Camping Ganspoort binnen aan de bar.
Adres: Helling 87, 3523 CB, Utrecht

 

 

Kan ik parkeren bij de startlocatie?
Er is parkeergelegenheid in de direct buurt van restaurant Camping Ganspoort en een parkeergarage onder treinstation Vaartsche Rijn. Vanaf station Vaartsche Rijn loop je in enkele minuten naar Camping Ganspoort.

 

Hoe kom ik met het OV bij de startlocatie?
Je kunt zowel met de trein als bus naar station Vaartsche Rijn in Utrecht. Vanuit daar loop je in enkele minuten naar de startlocatie (restaurant Camping Ganspoort). Ook kun je op Utrecht Centraal een OV fiets huren. Bezoek 92920v.nl voor actuele reisadviezen.

 


 

4. Fietsen door Utrecht

 

Ik heb geen fiets in Utrecht. Hoe kan ik toch mee met de tour?
We werken samen met fietsverhuur bedrijf Laag Catharijne. Laag Catharijne ligt op 5 minuten loopafstand van Centraal Station Utrecht en om de hoek van parkeergarage Hoog Catharijne. Geef tijdens het boeken van je ticket(s) aan dat je één of meerdere fiets(en) wilt huren. Een fiets huren kost € 7,50.

 

De fiets haal je voor aanvang van de Tour op bij het fietsverhuur bedrijf, aan het eind van de tour lever je deze daar ook weer in. Het zadel van de fiets kan makkelijk op hoogte worden gesteld. Alle informatie rondom het gebruik van de huurfiets en de bereikbaarheid van de startlocatie ontvang je van ons via de mail.

 

Kan iedereen meedoen aan de tour?
Ja, mits je circa 14 kilometer door een drukke stad wil fietsen. Onder de 18 jaar mag je zeker mee, alleen gelden in dat geval de wettelijke regels met betrekking tot het drinken van alcohol. De tour is niet geschikt voor kleine kinderen (maar wie weet komt er in de toekomst nog een keer een speciale tour voor ouders en kinderen waarbij we op zoek gaan naar smaakmakers met een speelhoek :)).

 

Is de Tour veilig?
Op de fiets door een drukke stad betekent opletten. Zeker als je niet gewend bent om door een drukke stad te fietsen, kan het wennen zijn. We lichten een en ander op het gebied van veiligheid ook nog toe bij aanvang van de tour.

 

Om het qua alcoholgebruik veilig te houden, hebben we er voor gekozen om met proefglazen alcohol te werken. Bovendien wordt er bij één restaurant een non-alcoholisch drankje geserveerd. Zo zorgen we ervoor dat we op veilige wijze op pad kunnen en houden we ons aan de officiële regels.

 

Kan ik zelf de route bepalen?
Dat kan wanneer je gaat Touren zonder Host. Uiteraard ontvang je van ons alle routes om naar de verschillende restaurants te fietsen. Mocht je echter zelf een andere route willen fietsen of willen stoppen bij een voor jou bijzondere plek dan is dat zeker mogelijk. Wanneer je kiest voor een Tour onder leiding van een host, fiets je een prachtige en afwisselende route door Utrecht achter de host aan.

 

Gaan we stad ook bezichtigen?
Dat is niet het doel van de Tour. Wel delen we bij elk restaurant informatie over de plek waar je je dan bevindt. We fietsen tevens via een afwisselende route dus je krijgt een goed beeld van Utrecht en ontdekt tijdens de tocht mogelijk nieuwe plekken.

 


 

5. Boekingsbevestiging & Tickets

 

Ik heb een ticket gekocht maar geen bevestigingsmail of ticket ontvangen.
Heb je je SPAM folder en je promotie tab al gecheckt? “Ja, maar ook daar geen bevestiging.“ Stuur dan een mail naar info@smaakmakerstour.nl met als onderwerp “geen bevestigingsmail ontvangen” dan sturen we je alsnog een bevestigingsmail.

 

Moet ik het ticket geprint meenemen naar de Tour of kan dit ook digitaal?
De eerste mail die je hebt ontvangen met als onderwerp “Leuk! Je gaat op pad met SmaakMakers Tour” bevat onderaan de mail jouw boekingsbevestiging. Deze bevestiging bevat een QR code die we kunnen scannen om je in te checken. Als je de boekingsbevestiging toont op je mobiel is uitprinten niet nodig.

 

Zijn de SmaakMakers Tour kaarten persoonsgebonden?
Nee, je kunt dus ook meerdere kaarten op 1 naam bestellen. Bij het bestellen geef je slechts 1 e-mailadres door. Dat is tevens het e-mailadres waar de communicatie omtrent de tour heen wordt gestuurd. Wanneer je meerdere tickets hebt geboekt dan ontvangen de andere deelnemers niet standaard de SmaakMakers Tour e-mails. Je kunt als boeker van de tour de mails doorsturen en tevens vind je in elke e-mail die je ontvangt een link die je kan delen. Als je op deze link klikt, vind je precies dezelfde informatie als die per e-mail is verstuurd. Zo is iedereen op de hoogte van alle (praktische) informatie, laat de voorpret maar beginnen!

 

Tot wanneer kan ik tickets voor een tour kopen?
Dit kan tot 6 dagen voor aanvang van de tour. Dus stel je wilt tickets boeken voor de Tour op zaterdag, dan kan je tot zondagmiddag 13.00 uur tickets kopen. 

 

Hoe kan ik betalen?
Betalen kan via iDeal. Je betaalt het gehele bedrag voor aanvang van de Tour. 

 


 

6. Aanpassen van je boeking

 

Kan ik de datum dat ik een tour heb geboekt nog aanpassen?
Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat de datum van je geboekte Tour toch niet goed uitkomt. Dat begrijpen we en in overleg kunnen we de datum van je Tour verzetten naar een geschikter moment. De datum van jouw Tour aanpassen kan tot 10.00 uur de dag voor de Tour (dus stel je zou op zaterdag mee gaan, dan kan je tot vrijdagochtend 10.00 uur de datum wijzigen). Stuur een mail naar info@smaakmakerstour.nl met je boekingsnummer en de nieuwe datum waarop je graag aan de Tour zou willen deelnemen. Je ontvangt dan een mail met een bevestiging van de aanpassing van de datum. Uiteraard moet er wel plek zijn op de bewuste datum.

 

Tot wanneer kan ik annuleren?
Wil je geen andere datum kiezen en jouw Tour geheel annuleren? Dat kan tot 6 dagen voor de start van je geplande Tour. Om te annuleren stuur je een mail naar info@smaakmakerstour.nl met je boekingsnummer en het annuleringsverzoek. Je ontvangt een bevestiging van de annulering per mail.

 

Ik wil graag extra tickets bestellen. Kan ik de aantallen van mijn boeking nog aanpassen?
Leuk en dat kan zeker! Mits we uiteraard nog plek hebben op de bewuste datum. Stuur een mail naar info@smaakmakerstour.nl met je boekingsnummer en het aantal extra personen dat mee wilt op tour. Je ontvangt dan een mail met een bevestiging en de mogelijkheid om via die bevestiging direct het openstaande bedrag over te maken. Wanneer de betaling is overgemaakt, is de boeking voor de extra deelnemer(s) definitief.

 


 

7. Overige vragen

 

I am tourist / don’t speak Dutch, can I join?
At the moment all Tours are in Dutch. If we see a demand for English tours we will explore the possibilities for the future.

 

Cadeaubonnen
Iemand verrassen met een SmaakMakers Tour? Lees hier meer over de mogelijkheden om iemand een tour cadeau te doen of neem contact op met info@smaakmakerstour.nl.

 

Nog andere vragen?
Neem dan contact met ons op via info@smaakmakerstour.nl. We reageren zo snel mogelijk op je vraag.